Evenementen

EVENEMENTEN

EERSTE ZOMERTUINCONCERT 2024

MISSY SIPPY ALL STARS

De Missy Sippy All Stars zijn een product van de bruisende Gentse blues scene, die barst van het jonge talent. De kiem van deze beweging ligt in de Missy Sippy, een legendarische muziekclub in het hart van Gent, vlakbij de Korenmarkt. Na vijf jaar lang jamsessies te hebben gespeeld en geleid, nam Tiny Legs Tim het initiatief om al het talent te bundelen en een eerste album op te nemen onder de naam 'Missy Sippy All Stars, vol. one'.

Het tragische overlijden van Tiny Legs Tim in mei 2022 betekende het verlies van een centrale figuur die de boel bij elkaar hield. De All Stars bundelen nu hun krachten om zijn nalatenschap voort te zetten. De kernbezetting bestaat uit de muzikanten die de jamsessies in de Missy Sippy leiden. Bernd Coene is de drummer en leidt elke eerste woensdag van de maand de elektrische blues jams. Leander Vandereecken is de zanger en leidt elke tweede woensdag van de maand de Americana jams. Olivier Vander Bauwede zingt, speelt harmonica en is de gastheer van de akoestische blues jams elke derde woensdag van de maand. Karel Algoed is de contrabassist en vaak ook een baken van stabiliteit tijdens vele jamsessies. Matt T Mahony is de gitarist en organiseert elke eerste zondag van de maand de 'Missy Sippy All Stars Sunday Session'. Kortom, dit is de ideale samenstelling om de Missy Sippy-vibe en de "Full Ghent blues experience" te ervaren. Tiny Legs Tim kijkt goedkeurend toe van bovenaf!

Deze kernbezetting betekent niet dat er geen ruimte is voor vele andere muzikanten die een grote rol spelen in het verhaal van de Missy Sippy Scene. Dit wordt prachtig belicht in de documentaire 'Going down to Missy Sippy' van Dominique Willaert.

 

Bezetting:

Leander Vandereecken: Gitaar / Vocal

Olivier Vander Bauwede: Harmonica / Vocal

Matti Mahony: Gitaar / Vocal

Karel Algoed: Bas

Bernd Coene: Drum